About Me

Friday, September 26, 2008

sALaM aiDiLfiTri...

Ramadan bakal berakhir. Alhamdulillah... dapat juga kita menjalani ibadah puasa tahun ini seperti yang diwajibkan. Apabila terbenam sahaja mentari terakhir Ramadan, Syawal pula yang menjengah. Aidilfitri... simbol kemenangan umat Islam menunaikan ibadah puasa dengan penuh keikhlasan.

Pada bulan yang mulia ini, Moon ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri buat semua umat Islam. Maafkanlah segala salah silap Moon selama ni. Moon dah berbuat baik dengan semua orang. Moon cuba sedaya mungkin untuk tidak menyakiti hati orang yang mengenali Moon. Moon juga dah berusaha untuk tidak bermusuh dengan sesiapa sahaja. Tetapi seandainya ada perlakuan Moon yang tidak disenangi dan menyakitikan hati, Moon minta ampun banyak-banyak. Moon akan memperbaiki diri untuk menyenangi setiap hati yang Moon kenali.

Kepada sesiapa yang Moon kenal atau yang mengenali Moon, Moon maafkan apa sahaja salah dan silap. Moon tak pernah simpan dalam hati kerana Moon percaya, setiap insan di dunia ini tidak terlepas daripada melakukan kesalahan dan kesilapan. Diharapkan kita sama-sama menyesalinya dan tidak mengulanginya lagi.

Sekali lagi Moon minta maaf, halalkan makan dan minum Moon jika ada dan selamat berhari raya. Jaga diri walau di mana kita berada. Hati-hati apabila memandu dan semoga selamat sampai ke destinasi yang dituju. Ingatlah orang yang tersayang. Nak tahu macam mana nak ingatkan orang yang tersayang? Pakailah topi keledar... nanti ingatlah orang yang tersayang! Wahahaha...

No comments: