About Me

Tuesday, March 24, 2009

...taKkan aDa yAng sAma...

Macam mana agaknya rupa Moon kalau jadi superhero? Eh, kalau perempuan dipanggil superhero ke? Ke superheroin? Hehehe... cam tak best je. Superwoman la kot. Moon jadi superwoman? Dengan baju seksi tipikal superwoman yang dah terkenal? Euww... tak rela you! Hari tu Moon tengok The Watchmen. Lepas tu, Moon terus jadi kuat berangan pulak. Nak jadi macam-macam. Nak ada macam-macam power.

Moon bukan nak kuat sampai boleh angkat lori balak dengan satu jari je. Buat apa? Nanti orang asyik suruh angkat itulah, inilah... Mentang-mentanglah Moon kuat, semua benda nak disuruh angkat. Eii... tak best, tak best.

Yang boleh terbang pun Moon tak nak. Nanti orang suruh Moon bawa diorang terbang ke mana-mana yang diorang nak. Dah tak nak naik kapal terbang lagi. Yalah... naik dengan Moon free je. Tak payah beli tiket. Kalau Moon merungut, nanti kena kutuk pulak. Mana boleh macam tu. Tu namanya ambil kesempatan. Argh... tak sanggup aku!

Ada kuasa berlawan dengan gagahnya pun tak best. Kalau ada power macam ni, rasa bosanlah pulak. Asyik Moon je yang menang setiap kali berlawan. Lama-lama, orang malas nak lawan dengan Moon. Sudahnya, Moon tak ada kerja nak buat. Nak minta kerja kilang pun malu.

Boleh hilang bila-bila masa saja? Halimunan? Best jugak ada kuasa ni... Setiap kali ada orang buat jahat, Moon halimunankan diri. Lepas tu, Moon kenakan orang jahat tu pulak. Sampai orang jahat tu kena tangkap dengan polis. Tapi... buatnya Moon tak boleh menjelma semula, kes niaya jadinya. Seumur hidup jadi halimunan boleh merana, beb. Moon tak boleh bawa kereta. Nanti orang fikir hantu yang bawa kereta. Semua orang lari ketakutan pulak. Wahakakaka...

Adoyai... payahnya nak jadi superhero! Tapi kenapa banyak karakter superhero yang diwujudkan? Jadi hero perkara biasa. Tapi jadi superhero, kena betul-betul 'super'. Apatah lagi diadaptasi dalam bentuk penulisan. Cabaran besar tu. Hendak menyifatkan kriteria-kriteria superhero satu perkara yang penuh onak dan duri bagi Moon. Ini serius!

Bermula pada saat ini, hinggalah 10 tahun akan datang, Moon rasa belum mampu lagi nak mencipta watak superhero dalam novel Moon. Terpulanglah orang nak kata Moon tak ada bakat. Moon tak kisah. Sebab Moon takkan buat sesuatu yang membuatkan orang ketawakan Moon 'super super punya gelak'. Buat-buat faham dahlah ek? Hahaha...

3 comments:

^ Lolipop aka Dak In ^ said...

hahaha..
nak..nak..nak jd superwoman....
tp xnak la under**** kat luar..
malu je..
hahahaha.....

alah k moon...
ape pon watak yg k moon buat..
dan bila ada org baca..otomatik...
watak lelaki akan dpt title hero..

hmm..
mana hero ain ek???
cari..cari,,carilah...
lalalala~~~~

maybe clerk kent-smallville tgh tggu ain ni...

sf said...

moon jadi super herot sbb angkat henfon pun tak kuat ...akekeke

...:muRn! aQ!La a.k.a mOOn:... said...

loli..
akk cadang ko jd ahli br wonder pets.
mesti comel....
hua... hahaha...

SF lak join ninja turtle.
wahakakaka...
sbb xde kostum yg fit utk abg.
ninja turtle pkai cengkerang je.
so senang...
tp abg pkai kuali la...
senang nak bw ke mane2..
hihihi...