About Me

Monday, March 16, 2009

... sEsuaTu yAnG Tak diSanGka...

Moon dah ada 1 hobi baru sekarang ni. Bila nak buat new post, suka letak tajuk yang entah apa-apa entah. Tak ada kena-mengena dengan story langsung. Harap-harap hobi ni sekejap aje.

Sebenarnya, Moon sudah 'dikerjakan'. Wahahaha... Asalnya, Moon suka menggelakkan orang sampai tak hengat. Inilah natijahnya. Kena taglah, beb. So,
Lolipop yang nakal... inilah hasil pertapaan tu.

5 Yang Paling Spesel - Orang Yg Masih Bernyawa:
--> Si penyawa yang Moon panggil mak. Termasuklah mak long, mak ngah, mak andak, mak cik, bla... bla... bla...
--> Seluruh ahli keluarga.

--> Saudara-mara sama ada yang dekat atau yang jauh. Yang bau-bau tengik pun masuk dalam carta sekali. Wakakaka...

--> Kawan-kawan sahabat handai, old or new one also in this group.
--> Orang yang dipanggil 'D.E.A.R'. Ehem, ehem... =)

** Moon tak boleh tulis nama yang tertentu aje. Kang ada pulak yang kecik hati. Pendek kata, Moon sayang semua orang yang Moon kenal. Semuanya spesel gitu...

5 Yang Paling Spesel - Makhluk Bernyawa Bukan Orang:
--> Ipin (Sawan)
--> Panda
--> JC
--> Culang

--> Cabu

** Nama yang tersenarai kat atas ni semuanya kucing yang duduk dengan bahagia kat kampung Banting. Ada lagi 2 yang Moon tak tulis lagi. Itam dengan Kecik. Dua makhluk ni agak penyombong. Tu yang tak termasuk dalam 5 yang paling spesel. Moralnya, sifat sombong membahayakan diri sendiri. Nasiblah...


5 Yang Paling Spesel - Harta Benda Yg Memang Tak Bernyawa:
--> Handbag. Nak ke mana-mana kena bawa benda ni. Benda nilah tempat menyumbat segala macam spesis. Wakakakaka...

--> Handphone. Kalau tak ada benda ni, memang melopong jadinya.
--> Kunci rumah. Walaupun rupa benda ni cam hodoh sikit, tapi kalau dia tak ada, boleh meraung wei...
--> Kunci kereta. Antara sebab benda ni spesel, dia hanya ada 2 bunyi yang berbeza. Spesel kan? Lalala...
--> Duit. Tak kisahlah berapa pun nilainya, dia tetap paling spesel. Biasanya kalau yang besi tu jatuh, tak berapa dengar. Tapi kalau yang kaler hijau kebiru-biruan tu, tak jatuh pun boleh dengar. Hah... sebab dia spesel sangatlah tu! Hihihi...


5 Yang Paling Spesel - Ape2 Yg Jadi Nyawa Anda:
--> Nyawa-nyawa ikan.
--> Selagi nyawa dikandung badan.
--> Nyawa di hujung tanduk.

--> Menggadai nyawa.
--> Insurans nyawa.

** Wakakakaka... masalahnya, maksud perkataan 'NYAWA' pun Moon tak tahu. Tu yang main hentam je ni.

5 Yang Paling Spesel - Penjawab Tag Nyawa Yg Seterusnya:
--> Huda. Saje nak bagi dia rasa hepi. Tak nak bagi dia sedih-sedih ingatkan cik abang yang jauh.
--> Liza Wati. Budak ni dah lama betul tak update blog. Katanya, tak tahu nak tulis apa. Hah, ni dah kena tag, kuranglah sawang kat blog dia tu. Wahahaha...
--> Rania Firdaus. Tahu dia sibuk giler sekarang ni. Nak bagi dia lagi sibuk. Huhuhu...
--> Molly Danny. Kakak ni dah pergi ESQ. Kursus pemutihan jiwa gitu. Jadi, boleh kita selami apa yang ada dalam hati dia sekarang ni. Kongsi ilmu...

--> Azah Khalida. Nak bagi post kat blog kakak ni bertambah 1 lagi. Hehe...


** Senarai nama kat atas ni memang best! Kira insan yang terpilihlah... Selamat berjuang!

3 comments:

^ Lolipop aka Dak In ^ said...

hahahaha......
tu lah..
gelakkan org lagi.
nati gelakkan org lagi tau..
leh bg byakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk tag..
huhuhuhu.....

byknYe kucing dia..
bak sekor yg paling comel..
nak wat ternakan besar2an..
huhuhu...

ape2 pon thanks..
huhuhu...

molldanny said...

Yeay... dapat tag dari moon...

Best jawab tag ni....

tunggu saja jawapan dr kak moll...

Muah.. muahhh..

...:muRn! aQ!La a.k.a mOOn:... said...

haha.. loli...
kalo nak akk bleh bg.
serius, kucing2 tu subur sangat.
tu pun dah byk bg org.
nnti akk bg katalog.
pilih je nak yg mane.
wahahaha...

kak moll...
x sabo nak baca akk punye.
tgh tunggu ni tau.