About Me

Monday, September 14, 2009

m.a.k.a.n.r.a.s.a.k.e.n.y.a.n.g

Ehem, ehem...
Fuh... masih okey. Blog Moon masih okey lagi. Lamanya Moon tak update blog. Sikap begini bukan dikira tak bertanggungjawab kan? Wakakaka... Sebab Moon masih menyapa mereka yang datang menjengah dan meninggalkan jejak kat chat box. Itu Moon masih kira sebagai mengambil berat pada blog sendiri.


Nak kata Moon busy sangat, takde jugak. Tapi banyak masa diguna untuk ke arah lain. Bulan puasalah katakan. Dan ada satu perkara yang Moon perasan. Puasa atau tidak, makan merupakan aktiviti wajib dalam kehidupan dan diberi fokus utama. Malah dalam setiap novel, sama ada novel Moon atau penulis lain, memang tak sah kalau tak ada scene makan. Makan dengan kawan-kawan, dengan keluarga, kekasih, musuh... oops! Ada ke? Mesti ada punya. Tempat makan pun mesti di restoran, di kafe, hotel, warung, gerai dan macam-macam lagilah.

Soal makan ni, tak kiralah sama ada orang tu gemuk ke... kurus ke... mesti makan jugak. Tak sikit, pastilah makan banyak. Moon tergolong dalam kategori makhluk bernyawa yang nak makan, tapi beringat-ingat. Makan nasi, tapi tak nak banyak-banyak. Tak tahulah itu dikira diet atau tidak, sebab ia memang bukan pemakanan seimbang. Moon bukan nak kurus melidi macam cicak kubing tu. Cuma Moon ngeri melihat bahagian-bahagian tertentu Moon yang membesar bagai johan. Wakakakaka...

Tapi makan tetap makan... itu nikmat dunia yang sementara. Orang yang kena pantang makan atas nasihat doktor, semuanya mengatakan bahawa mereka yang tak makan yang paling rugi. Sebab biasanya makanan yang dipantangkan, semuanya sedap-sedap. Kenapa ek? Pesan Moon; harta yang paling berharga dalam dunia ialah kesihatan. So, jaga diri dan jaga makan!

Ada beberapa gambar yang diambil ketika Moon dan officemate dalam acara makan beramai-ramai. Kita tengok yang sehari sebelum puasa dulu.













Yang ni pulak, gambar masa buka puasa hari ke-20 Ramadan. Tetap nak adakan acara makan-makan. Wakakaka... Makanlah selagi boleh.






























-end-

2 comments:

Anonymous said...

amboi..siap buka kan die nyer blog ye...huhuhuu..
cantik mu...kan kabo doh hari tu..:)

selamat berpuasa, bersahur dan selamat hari raya maaf zahir batin...

jumpa lagi after cuti...

nak duit raye?!

sekupang dua pon ok..hikhikhikhikhik..

...:muRn! aQ!La a.k.a mOOn:... said...

ni sape nih?
rasa2 cam kenal..
ahak!
yg namanya faiyat ke ape ntah tu.
wakakakaka...
nak duit raye ye...
tggu kat jalan raye.
mesti dpt duit raye..
kui3...