About Me

Wednesday, May 11, 2011

...mengHANTUiku...

Rasa macam tak ada ruang.
Menempuh minggu-minggu yang padat.
Hari demi hari terasa sesak.
Letih.
Penat.
Lelah.

Sekarang ni baru rasa boleh menarik nafas panjang.
Rutin yang padat mula rasa lengang sikit.
Fuuhhhh......
Alhamdulillah.....

Bukannya selalu sibuk sesangat kan?
Sesekala apa salahnya?
Ahakss.....
(Harap-harap lepas ni janganlah sibuk macam tu lagi. Serik!)
Huhuu.....

Sepanjang tempoh sibuk yang agak lama tu, Moon terima e-mel daripada seseorang.
Dia tanya pasal lagu yang ada dalam novel Sebutlah Namaku.
Lagu yang membuatkan Tajul tahu kenapa Ameelisa panggil dia 'HANTU'.
Mula-mula memang Tajul marah gila sampai merajuk. 
Tapi bila dia dengar lagu tu, barulah hati dia cair.
Sebab lirik lagu tu sebenarnya luahan perasaan Ameelisa.
Nak tahu lagu apa?
Check it out!

KOSONG - DEWA
Kamu seperti hantu
Terus menghantuiku
Ke mana pun tubuhku pergi
Kau terus membayangi aku

Salahku biarkan kamu
Bermain dengan hatiku
Aku tak bisa memusnahkan
Kau dari fikiranku ini

Di dalam keramaian aku masih merasa sepi
Sendiri memikirkan kamu
Kau genggam hatiku
Dan kau tuliskan namamu
Kau tulis namamu

Tubuhku ada di sini
Tetapi tidak jiwaku
Kosong yang hanya kurasakan
Kau telah tinggal di hatiku

Di dalam keramaian aku masih merasa sepi
Sendiri memikirkan kamu
Kau genggam hatiku
Dan kau tuliskan namamu
Kau tulis namamu
-*-*-*-*-*-*-

Wahhh..... semua lirik tu kaler merah!!!
Maknanya Moon suka dari atas sampai bawah.
Ngeeheheee..... (^_^)v

Serius.
Lirik dia memang terbaik.
Terasa macam membelai-belai jiwa.
Bermain-main dengan perasaan.
Betapa bila kita jatuh cinta pada seseorang, sukar untuk hati berbohong.
Selagi tak meluahkan, selagi tu rasa macam nak giler.
Alaaaahaaaii......

~end~

3 comments:

Misz Leena said...

sedeylah MOON...:(

...:muRn! aQ!La:... said...

mmg sedey.
jgn nngis taw leena.
(^_^)v

nina suhaina said...

time baca novel kak moon ni dulu ada kawan siap google lagu dewa ni sebab nak tahu.