About Me

Thursday, September 15, 2011

...aku BUKAN perwira...

Sempena Hari Malaysia pada 16 September ni, apa kata kita layan lagu patriotik?
Banyak lagu patriotik yang kadang-kadang best jugak kalau dilayan.

Baru-baru ni terdengar satu lagu lama yang diberi nafas baru.
Memang fresh!
Layan.....

WARISAN 2011 - AIZAT, SUKI LOW & LORENCE SOOSAI

Di sini lahirnya sebuah cinta
Yang murni abadi sejati
Di sini tersemai cita cita
Bercambah menjadi warisan

Andai ku terbuang tak diterima
Andai aku disingkirkan
Ke mana harusku bawakan
Ke mana harusku semaikan cinta ini

Betapa
Di bumi ini ku melangkah
Ke utara selatan timur dan barat
Ku jejaki

Aku bukanlah seorang perwira
Gagah menghunus senjata
Namun hati rela berjuang
Walau dengan cara sendiri
Demi cinta ini

Ku ingin kotakan seribu janji
Sepanjang kedewasaan ini
Ku ingin sampaikan pesanan
Akulah penyambung warisan

Andai ku terbuang tak diterima
Andai aku disingkirkan
Ke mana harusku bawakan
Ke mana harusku semaikan cinta ini
 

Betapa
Di bumi ini ku melangkah
Ke utara selatan timur dan barat
Ku jejaki
 

Aku bukanlah seorang perwira
Gagah menghunus senjata
Namun hati rela berjuang
Walau dengan cara sendiri
Demi cinta ini

-*-*-*-*-*-*- 

Moon sayang sangat pada Malaysia.
Negara tumpah darah sendiri.
Siapa yang tak sayang?
Kan?

Rasa insaf betul tengok rakyat Palestin yang hilang tanah air sendiri.
Tanah mereka dirampas dan kini mereka jadi pelarian.
Kalaulah negara kita jadi macam tu.... isyhh..... tak naklah bayangkan.
Sedih woo.....

Doa Moon, moga hanya mereka yang benar-benar ikhlas jadi pemerintah negara yang Moon sayang ni.
Dan selamanya menjadi negara yang aman dan dirahmati Allah.
Amin.....

Ada satu yang buat Moon keras berfikir.
Banyak sumbangan negara yang Moon terima.
Tapi apa sumbangan Moon pada negara?
Errr..... ???

~end~

4 comments:

Diana @ bilakukatacinta said...

D syg malaysia jugak..nak follow blog..tp tak umpa2 ikon nak klik2 tuh

aiEz said...

aie pn sayang Malaysia ni juga,tak nak tengok pepecahan dalam negara tercinta ni...

...:muRn! aQ!La:... said...

hai diana....
kalo awk nak follow blog ni, awk edit profile awk. kat situ awk bley tambah blog yg awk nak follow.
(^_^)v

...:muRn! aQ!La:... said...

harapan kite sume sama kan aie?