About Me

Tuesday, November 15, 2011

...sayang yang BANYAK...


Dah hampir 2 bulan novel INGAT JANJI KITA diterbitkan.
Sekejap je kan?
Tapi debarannya masih lagi bergelora.
Sama geloranya masa novel ni nak dilahirkan.. huhuuu.....
Memang sangat nebes nak tunggu komen pembaca.
Risau giler kalau-kalau novel ni tak menepati cita rasa.

Tapi sebagai penulis kena la dengar apa saja komen yang diberi.
Baik atau buruk..... Moon kena dengar dan telan. 
Yang baik Moon jadikan semangat. 
Yang buruk Moon kena betulkan yang silap.
Pembaca sebenarnya juri.
Mereka la yang jadi juruukur tahap penulisan penulis.

Ramai yang dah komen novel IJK. 
Moon terfikir nak abadikan komen-komen yang ada di Facebook dan blog.
Takut lama-lama semua tu hilang macam tu aje. Sayang.....
So dengan gigih Moon mencari balik komen-komen tu semua.
Ini antara yang dapat Moon jejak semula.
Kalau ada komen pembaca yang Moon tak masukkan, bagi tahu ek?
Nanti Moon masukkan kat sini..... sebagai kenang-kenangan.
Sayang anda semua sepenuh bintang di langit.
(^_^)v
Smlm baru habis baca novel " Ingat Janji Kita" oleh MuRni AqiLa.....
TAHNIAH pada penulis yang betul2 membuat kelainan dlm penceritaan novel itu...
Semuanya diadun dgn sebaik-baiknya sehingga mampu melahirkan rasa kasihan, benci, rindu dan sayang....saya cukup suka sebab banyak perkataan baru yg digunakan oleh penulis...(jawa)
Saya tak mahu letak berapa ***** tapi , apa yg saya nak nyatakan...rugi kalau anda tak baca dan hayati watak Adi/ Adinida dan Raimi...
Saya nak CURI KESABARAN yang dimiliki oleh Adi/Adinida....
Terima kasih byk2 Murni Aqila...sebab novel yg penuh kelainan ini....

dah abes bace pon....MuRni AqiLa sy bg 5* plus kunang2 beterbangan...sbb berjaya wat sy ketawa, tersenyum, geram, benci, sakit ati dan menangis sorg2...ckup rase...

MuRni AqiLa,,Tahniah! kerana berjaya menghasilkan Novel Ingat Janji Kita yg sangat baik ada kelainan & unik.Best Gonjol.. 5**..
suka sgt watak2 Adinida Raimi..baca terasa macam kita je yg jadi heroin novel ni.hehe..sy suka bca lmbat2 sebab nak menghayati cite btul2 mcm mnonton drama bersiri je.hehe..(wah..berangan plak..tEr0ver dose sudahh..haha..) ayat2 pun menarik,semua rasa ada,sedih,kesian,lawak,suka duka,boleh dikatakan cukup rencah lah.
Rasanya novel ke 4 ni yg terbaik dri Murni Aqila.(hehe..sy pun baru baca ada dua buah koleksi novel Moon..CAS & IJK..)
Memang bertuahlah sy beli novel ni kt novelis.(dpat gift comey plak tu.)
Semoga Novel IJK mnjadi novel Paling Popular & agar akan dtg moon dpat mnghasilkan novel2 yg lebih mAnt0p! Hebat & Terbaik..
(^_^)v

Baru habis membaca novel "Ingat Janji Kita" karya MuRni AqiLa... Mmg best + sedih... Rupa2nya itulah dia janji Manja & Acat...
Geram bila Adinida selalu dibuli oleh Makcik dia.

Tahniah Murni coz mghasilkan novel yg best spt IJK...Baru mula baca Kak Dee dh jatuh cinta dgn watak2 yg Murni hasilkan esp Adinida dn Raimi...Congrat, semoga terus maju dlm bkarya dn mlahirkan lbh byk lagi novel2 yg mnarik dn best seller...Keep up a good work. 

iNgat jaNji kita~ :) Besttt,tahniah
lagi sikit nk habis..hehe,saya suka jaln cerita dye sbb kali ni lain sikit dye punye cerita..adinida tu rupa2nya perempuan dan cerita sgt menarik :)

kakkkkk...
memang bestlah ingat janji kita..terbaik dari ladang...
hoyeahh...raimi tu dah boleh join kelab adham lelaki idaman..haha ;p

wahh...best...adoi..dh terbayang2 watak si hero tu...
leh x dpt partner camtu? hahaha...
makcik 'kelesom' tu klau sy jmpe mmg kna ganyang! kui kui kui...
walaupun ada typo error but its ok la..sbb cite best...

novel yang ni pun dah bace...tahniah buat MuRni AqiLa...santai,sedig,teruja nak habiskan..macam-macam ade...

tq...approve ye saudari MuRni AqiLa....novel awk mmg best. 

ingat janji kita . . best sgt2 . . . =)

Midah dh khatam novel ni tepat kul 12 mlm tadi...best sgt2. Mula2 sengih sorg2 pastu muka tegang geram dgn si maya yg hasut makcik Rozita tu. Makcik Kalsom tu pun sm...rs nak luku je kepala tu kihkihkihkih......Bila Nida flashback kisah ms kecik rs nak nangis pulak....kiranya mcm2 lah perasaan yg ada.......Tahniah MuRni AqiLa. Smg sukses selalu k. 

Kak moon, sikit lg nak abis IJK ni.. Gelak tergolek2 sy tau.. Sumpah jadi sesiku L.. Hahahaha! Neway thanx 4 da keychain.. N sign n handwritin tu cntikla.. Jeles ni jeles.. :P 

berjaya menamatkan bacaan ingat janji kita..
memang best... :) suke3!!! :)
nanti buat nvl yg best2 lagi ye?? huhuhu, ingat janji kita?? hehehe ;)

comelnye gmbr adi...dh abes bace pon buku akk...mmg best...5star laa....:P 

12 jam aje untuk khatamkan INGAT JANJI KITA.... Best giler kisah Raimi dgn Adinida ni... 5 star's +++ untuk Kak Moon lalink!

salam .hai ,tengs 4 d approve ya. :)
novel Ingat Janji Kita beshh sgt2. lalu stesen mnyak jer ,msti igt cter neih . :)
hehehe:) kalu ade nvl trbaru , jgn lupe bgtaw yer .:)

bru abis baca Ingat Janji Kita...best sgt..!! ksian kt Adi@Nida....watak Raimi sweet sgt..r0mantik..!!

bila sampai kat part semasa adinida ni kecik..tetiba aty saya rasa berdendam dgn si salleh dan kalsom yang tak berguna tuh...kalau saya jumpa dia..saya rasa nak letopkan kepala dia..padan muka....rasakan.... 

dah beli n bace ingat janji kite.......sakit perut gelak.......karakter adi sgt best....2 kali khatam tu.....langsung xboring......congrat kak murni aqila........semoga dapat hasilkan novel yang memikat peminat selalu.. saya suke ngan pembawaan watak adi......terbayang2 camne rupe adi secara realiti......hehe......jalan citer sgt best......sume emosi ade........suke sangat...... 

Saya dh abis baca n0vel "Ingat Janji Kita" by MuRni AqiLa ... mmg best gler novel nie.. TERBAIK!!! romantik lah Raimi tu..

novel akak memg terbaekk! sye ske bce INGAT JANJI KITA.. :)

best sangt novel ingat janji kita... 

sis aqila..salam.. hihih best ar ingat janji kita tu.. bru hbis bce smlm.. lepas je exam trus bce novel.eheh sis..bleh post tk gmbr real raimi,adi & ani tu? nak tgok gak watak real tu.eheheh 

still on d way nak abeskan bace Ingat Janji Kita.baru je masuk bab 3 tp BEST!!!! n kelakar kat raimi :D
p/s:sebenaryer nak tggu abis bace baru komen tp tak bulih nak tunggu dah,seronok sangat... 

da setat membaca novel "Ingat janji kita" karya MuRni AqiLa...bace ms tuh kebetulan aku dok dlm kelas form 4 yg takde exam paper....aku kontrol2 je nak gelak bace cite nih...tp ade kala tergelak beso gak sampai budak tny :cikgu bace ape tuh??best tak??nak pinjam leh??"..uishh mane [injam...nbest sgt watak raimi dan adi nih..tak ske watak makcik kalsom... 

Hezzy Azra
IJK ni entertaining. bab awal2 adi dan raimi tu mmg akak tersenyum sorang2 baca. dialog yg kelakar dan real...dpt digambarkan camana relationship diorg dan 'kasarnya' si adi tu. Even naratif kata hati adi atau raimi pun menghiburkan. dan part yg raimi rasakan dia spt songsang dan gila seks terpegang adi pnya tutttt.... tu... mmg akak tergelak
Bila bab adi dh mula jadi nida, cerita pasal manja kena dera dgn ayah salleh dan kalsom yg kejam... frankly speaking, part tu spt novel2 melayu yg lain...or shall i say, typical citer melayu. Tapi nak buat camana kan...dh mmg realitinya ada segelintir org melayu yg mmg gitu hodoh perangainya.
Apa2 pun Moon... bila baca IJK tak terlintas langsung di fikiran akak perwatakan Moon atau Murni Aqila yg akak kenal. So in other words... watak2 yg moon cipta mmg lari dari bayangan penulisnya. Which i find it... an excellent writing!!
IJK is fun to read...congratulations dear!!

Salam Moon..malam tadi baru ada kesempatan baca ingat janji kita..sibuk sangat! macam mana lak boleh mimpi Aaron Aziz malam tadi..jadi Raimi haha..kira dah jatuh hati dgn Raimi le ni.

Assalam Moon, hehehe bolehkan guna nama tu.....
Hem, akak baru tadi menghabiskan bacaan ceta IJK tu.... komen akak, mmg best.... sebab jalan ceta dia lain...lain tu bermaksud, awak mengetengahkan watak Adi dan juga Nida.... ada bebrp bab yg membuat akak sedey.... terutama bila Adi terjumpa ngan ibu pada Raimi ...... akak suka ngan hero dan heroin awak nie.... so cute...dan Raimi yg so romantik.....hehehehe. sungguh terperinci ye.. awak menceritakan dari saat Adi masih kecil sehingga dier remaja tu....kesian kan....
Apa pa pun, akak nie jenis yang suka hepi ending so akak berpuas hati ngan pengakhirannya..... siap dapat anak lagi.... part yang buat akak senyum, ketika Raimi mengumumkan nama anak mereka....kikikiki......
Tahniah, job well done...hope to read more story from u.... Best of luck.......

dh tamat bce novel ''ingt janji kita'' ..best gile..ske watak maya..hoho

cerita ni best ! baca sambil menangis menangis part ibu manja kena sepak terajang.
acat dgn manja masa tu sweet gila ! comel !
dah ! dah  ! aku nak baca lagi sekali ! haha...
eh ! lupa. dapat keychain sekali. awesome !

jujur aku kata,novel ni menarik dan aku sajeskan korang tok membelinya. banyak persoalan dalam cerita ni yang mana bila dah baca sampai habis baru tahu jawapan.mungkin tengok pada sinopsis kita boleh agak adi tu siapa kan.tapi ianya tak berhenti kat situ. masih banyak lagi yang perlu diketahui. so kalau korang rasa taknak kene penampo dengan aku baik korang beli novel ni.. muahahahaha..sori gurau jek.
bahan bacaan yang ringan,tapi tak la ringan sangat. penuh dengan tragedi dan siap dengan pengajarannya sekali..
kadang2 buat aku gelak macam orang gila bila sampai part sengal.kadang2 senyum aja, ada jugak part yang menyakitkan hati dan membuat jiwa ni penuh dengan amarah dengan certain2 watak..
tapi kan kak moon,kalau lah part terbakar dan part ayah tiri tu di panjangkan lagi kan bes,sure perasaan itu menyebabkan jiwa kacau..huhuhu..maksud kita ada part yg belah2 depan tu dipendekkan dan part kita cakap tadi dikembangkan lagi.. sesungguhnya part2 tu sangat menyentuh perasaan...

Nurfee Novels
karya yg bagus..tp sbb nk cepat n kekangan masa x cukup,baca cara skimming adalah pilihanku..hehe..mmg bestla...
sgt trharu masa heroin 'lari' dr hubby dia...tp last2 brsama semula....sgt geram masa heroin kena buli dgn makcik dia..dan menyampah btol kat watak antagonis Maya yg nk hancurkn hidup Adinina n Raimi...
cerita yg ringan...sgt sesuai dibaca bila x byk keje..hehe..suka ati aku je...
-HAPPY ENDING-

Ingat Janji Kita....
smlm mie bce novel ni gak..pe yg mie leh gtau ttg novel IJK ni.jalan citer yg menarik..bahase yg digunakan plk sempoi...xsusah nk phm..so,kire kne ngn jiwe mie...n mie bg 4.5*

terbaeklah kak MuRni AqiLa...
IJK mmg best...kelakar,sedih,marah/geram semua ada...
ada pasal pengkid/tomboi/lesbian...mmg menambahkan ilmu lah...
10* from me!!!~
it so much !!!~

kakak ! kte dah habis bace novel IJK tepat pkul 10.22mlm :)
best kak .. suke acat

10/10 kte kasi
♥♥♥

-*-*-*-*-*-*-

Terima kasih banyak-banyak pada semua yang dah baca novel IJK.
Seperti yang Moon tulis dalam ruangan tinta penulis dalam novel tu:

"Kepada pencinta dan pembaca karya-karya Murni Aqila, terima kasih atas segala komen, ulasan, teguran, pujian, kritikan, dorongan, cadangan, sokongan dan doa. Semuanya amat bermakna untuk Moon bangun, berdiri dan terus berlari."

~end~

5 comments:

-Ain-Dak In- said...

feeewwwiitt..malu jek masuk kan komen dari kita..
uhuk..uhuk...neway pasni kene buat 2 karya baru dalam setahun..chayok!!!

...:muRn! aQ!La:... said...

hahahhaaa.....
malu ape nyer dak in. tu pon kite x msk kan sume yg awk tulis. kalo x lg pjg berjela. hehheee.....
anyway..... u r my soul. cewahh.....

-Ain-Dak In- said...

oh no! blushing dah ni..nyuruk balik beskal la.~

...:muRn! aQ!La:... said...

eleehhhh dak ain comot ni.
bubuh blusher byk2 penuh 1 muke kate blushing konon. gi nek beskal tu kayuh laju2 smp kpg halaman sndiri kat zimbabwe la br best. hahhahha...

Princess Midori said...

Saya dah baca novel terbaru Murni Aqila : AWAK JANGAN NAKAL. dan sejujurnya sy jatuh hati sgt dengan watak Jeffry. kalaula ade org mcm jeffry tu kt dunia ni? =_= nakal tp....sweet. hehehe. Jalan cerita die best sgt. membuatkan sy sedar yang kite mmg kene kuat tempuh ape jua dugaan dlm hidup ni. kuatnye la Ayu tu. bile fikir balik sy mmg xreti nk melawan mcm ayu tu. sbb tu sy perlukan org mcm jeffry kot? haha. n bile sy baca novel ni, sy xrase pun macam tgh bace. seolah-olah sy tgh tgk drama. BEST SGT SGT SGT. Ini first time sy bace novel. n sy sgt sgt sgtla puas hati. sy bru hbis bce syg awak syg. Bestnye!! ni otw nk beli ingat janji kita. hehe. nampaknya sy peminat baru murni aqila :) syabas! Keep it up! cerita awak menarik sangat n byk pengajaran. seolah-olah sy yg jd watak dlm tu . gembira ,sedih, sweet, sume sy rase :DD terime kasih Murni Aqila. sy xsabar nk tgu novel awak seterusnya <3 Fighting!!!