About Me

Saturday, November 17, 2012

...sayang AWAK sayang...

Pejam celik pejam celik sekejap aje masa berlalu kan?
Dari 1 novel dan sekarang Moon dah ada 5 NOVEL!

Bermula dengan SEBUTLAH NAMAKU, kemudian UCAPKAN KAU RINDU. 
Selepas itu CINTA AKU SEADANYA dan INGAT JANJI KITA.
Perasan tak yang tajuk-tajuk novel Moon semuanya berbentuk ucapan?
Dan yang terbaru..... SAYANG AWAK, SAYANG...
Comel je kan? Ehehehee..... :)

So Moon nak tayang cover novel ni dengan sinopsis sekali.



SINOPSIS:
Suatu tragedi yang menyayat hati terjadi menyebabkan Junaira dan Haziq yatim piatu, lalu tinggal di rumah Datin Ros yang sangat baik. Tetapi Nazif... menyampah sangat dengan mereka berdua. Asyik menjeling sahaja. Suka cari pasal pulak tu! Bagi Junaira, kalau nak lawan api, mes...
tilah dengan air. Sebelum anak Datin Ros itu ‘kenakan’ dia, di
a mesti ‘kenakan’ Nazif balik.

Bila Nazif cuba menyakitkan hati Junaira, hatinya sendiri yang sakit. Junaira suka berloyar buruk. Juga suka buat lawak yang entah apa-apa. Tetapi kadang-kadang dia berasa lucu juga. Namun, amanah Datin Ros yang mahu dia mengahwini Junaira, bagai satu malapetaka baginya.

“Aku tak faham kenapa aku disuruh kahwin dengan kau. Sebab aku sayangkan mummy, aku terpaksa terima jugak. Hati aku ni sakit setiap kali pandang muka kau tu, sakit sangat. Semuanya disebabkan kau tu...”

Walaupun Junaira tahu kesudahan hubungannya dengan Nazif, cinta untuk lelaki itu kekal tersemat dalam jiwa. Sehinggalah akhirnya, dia tahu kenapa Nazif membencinya.

CAPTION:
Kalau sayang, cakaplah sayang... Nanti terbayang-bayang.
 

So..... sekarang rasa nak cakap sayang kat Moon tak? :P
 
~end~

5 comments:

Zalida said...

Hi Moon....I just found your blog ( sorry ok :-) )walaupun rasanya dah semua buku Moon saya dah miliki, termasuk yang baru SAYANG AWAK, SAYANG... yes, it's very catchy. Dan ceritanya memang best. Baru je sudah baca ni ha....sorry again, saya tak pandai nak komen panjang2.

NURUL IZZATI said...

saya dah bce novel sayang awak,sayang ...jalan cerita die menarik..so keep it up kak ! :)

...:muRn! aQ!La:... said...

zalida: hye... thx dear.hepi sgt3. *peluk <3

...:muRn! aQ!La:... said...

nurul izzati: thx awk. *peluk <3

Cik StrawBerry said...

Best sangat novel nii. Like Like Like ^_^