About Me

Thursday, January 3, 2013

...please BE MINE...




Mula-mula dengar lagu ni Moon ingat lagu Indon.
Sekali tengok kat Youtube... alahai! Comelnya dia!

Lagu ni ada beberapa versi.
Versi akustik ada, versi Melayu + Omputih ada, versi Melayu je pun ada.
Yang kat radio tu versi Melayu je.
So Moon pilih yang versi Melayu + Omputih.
Kita tengok lirik dia jom.
Boleh nyanyi sama-sama.
Hehehee.....

BE MINE - TASHA MANSHAHAR
Bermula di Facebook  
Kau tegurku dulu
Tak tahu malu 
Tak kuasa nak layan  
Aku buat tak tahu
 
Kau terus cuba dan mencuba  
Sehingga ku jatuh cinta 
Gatalnya dirimu 
Membuat ku terjatuh
 
Bila kita mula mengada  
Kita selalu keluar sama  
Borak panjang-panjang  
Makan dan tengok wayang
 
Sikit sikit aku merajuk 
Kau selalu sabar pujuk
Tapi sebenarnya ku cuma nak uji saja
 
Let me tell you that I love you 
And I never wanna wrong you  
Take my hand baby  
Come, go through with me  

Let me tell you that I miss you  
And I never wanna lose you  
You're my heart baby  
My life is incomplete without you
 
Dalam pada ku gembira  
Kadangkala sedih juga 
Kau sudah berpunya  
Tak mungkin jadi milikku
Selamanya

-*-*-*-*-*-

Cinta zaman remaja yang paling seronok sangat.
 Budak-budak..... biasa la.
Cinta yang kebudak-budakan ni rasa macam sweet-sweet je.
Part yang paling best masa cinta baru nak berputik.
Rasa macam..... hati rasa macam kembang wangi-wangi gitu.
Hahahaha.....

Dalam lagu ni lelaki tu sebenarnya dah berpunya.
Dan perempuan ni pulak berharap suatu hari nanti lelaki itu akan jadi milik dia.
Berharap saja tak apa. Tapi jangan sampai hancurkan hubungan orang lain.
Tak baik buat macam tu.
Nanti kalau orang lain buat macam tu kat kita, padan muka kita.
Betul tak?

Okey la..... nak sambung nyanyi lagu ni.
"Bermula di Facebook, kau tegurku dulu, lalalalaalaa..."
(^_^)v

~end~

2 comments:

Anonymous said...

pelik sket dgn lirik lagu ni..kalau laki tu dah berpunya,yg pmpuan stakat berharap je tak hancurkan hubungan org lain, abis yg laki tu terus cuba&cuba,smpai si pmpuan jatuh cinta,slalu kuar sama,borak pjg2, mkn tgk wyg,majuk2 pujuk2 tu cmana ek...
hmm..yg i nmpak,watak si laki ada unsur gatal&curang.watak si pmpuan ada unsur melayan wpun dah tau laki berpunya,xke kacau hbungan org tu...
hehe..yeah i'ts just a song..bnda kecik..tp utk diri i,i ttp xsuka sgt lirik cmni wpun melodi sdp..huhu...

...:muRn! aQ!La:... said...

kalau awk tgk MTV dia mesti awk tau yg prmpuan tu sbnrnya cume berangan konon2 nyer lelaki tu suke kat dia. padahal x pon. :)