About Me

Tuesday, September 8, 2015

...harimau MALAYAng...

malam ni malaysia lawan lagi untuk kelayakan piala Asia.
ni perlawanan ke 4 malaysia dalam grup.
lawan dengan Arab Saudi.
3 perlawanan sebelum ni 2 kalah 1 seri.
kalah paling teruk hari tu lawan dengan UAE.
kalah 10 - 0 bak  hang...!!
huhuhuu....

terkejut ke malaysia kalah? 
tak terkejut la. 
saya akan terkejut kalau malaysia menang. 
herherr....

nasib baik kalah 10 - 0. 
kalau kalah 2.6B - 0 lagi la malu.
eh! apa la cakap gitu. 
tak baik taw.

saya tengok live streaming masa lawan dengan UAE hari tu. 
bola malu-malu pun boleh gol. 
goal keeper sampai 3 orang tukar. 
pertama kali dalam sejarah kot.
tiga-tiga keeper pun bolos jugak.
hadoyaaaiii....

coach punya alasan kalau kalah biasa la. 
asyik nak ber DOLLAH-DALIH je. 
dan sekarang dia dah letak jawatan.
FAM pulak acah-acah FAMfair (fun fair) punya pengurusan. 
kata presiden dia akan letak jawatan.
AKAN okey? belum letak jawatan lagi.
nak letak jawatan pun macam-macam pulak dia punya terma & syarat.
patutnya bukan setakat letak jawatan.
tapi kena rombak betul-betul rombak.
31 tahun mengurus tapi ranking dunia? menjunam-junam.

players pun poyo jugak. 
main macam tak ada roh.
control bola tak pandai.
asyik kena tackle je dengan pasukan lawan.
bola tak lekat kat kaki.
passing bola ke laut.
main long ball bodoh. 
don't play-play la players.
padan la kalah sampai 10 - 0.
tactical hancur..!!

mungkin ada yang kata kalah sebab main kat tempat lawan.
ok... kita tengok malam ni.
coach ong kim swee.
main kat stadium shah alam.
nampak macam ada harapan.
tapi kalau kalah jugak, salam takziah la untuk bola sepak malaysia.

kita layan video ni. 
sesuai untuk pasukan yang kalah.
bukan pada players je.
dengan coach, dengan semua yang ada dalam FAM termasuk presidennya memang patut kena cepuk bertubi-tubi.

video


~end~

No comments: