About Me

Saturday, October 3, 2009

=cEritA mEncEritAkaN cEritA=

Hai... Ni entri pertama selepas bercuti panjang. Makin lama cuti, makin liat nak masuk kerja balik. Kan? Wakakakaka...

Moon rasa, kali ni cuti raya yang paling lama yang pernah Moon rasa. Cewaaahh! Apa lagi, balik Johor hari tu memang puas pusing 1 negeri. Nak menikmati suasana hari rayalah katakan... Habis rumah sedara-mara sampai ke rumah keluarga ipar belah mak cik pak cik diorang pun Moon redah. Hua3... Cerita sikit punya over la pulak.


Begini tata cara makan secara berkumpulan di hari raya. =P

Makan kuih raya pun sampai berhabis berbalang-balang. Kesian tuan rumah. Tak sampai seminggu, dah licin kuih diorang. Minum pulak air gas sampai bertong-tong ditonggak. Moon yang tak minum air gas ni, terpaksa menelan jugaklah. Tak tahulah kenapa tahun ni macam ada satu tema menghidangkan tetamu dengan air gas pulak konsepnya. Takkanlah Moon nak minta air ribena kat tuan rumah macam dalam iklan TV tu. Malulah... Wakakaka...

Tapi...

Kenapa ek? Walau Moon beraya beria-ia sampai macam nak pengsan, Moon tak rasakan suasana raya tu. Macam berziarah ke rumah orang pada hari-hari biasa je. Pelik betul! Tak tahulah orang lain rasa macam mana, tapi itulah yang Moon rasa. Waaaa... tak bestnyer. (T_T)

*****

Beberapa minggu sebelum raya (flash back), bos Moon yang baru tu... Moon panggil dia Kak Fir. Tu nama manja comel dia la. Dia paksa Moon dan geng-geng seangkatan dengan Moon masuk facebook. Hah? Biar betul! Terbeliak mata Moon masa tu. Siap nak bagi free akses lagi.

Sebelum ni, kat ofis Moon tu cuma boleh akses facebook, friendster dan yang sewaktu dengannya masa lunch atau habis waktu kerja je.
Hui... sportingnya bos ni. Dahlah comel, baik hati pulak tu. Ni bukan ayat mengampu eh. Ni memang betul-betul kenyataan. Ahak!

Sebetulnya, arahan Kak Fir tu bukan lesen untuk Moon berpoya-poya. Moon diarahkan supaya menguar-uar apa saja karya-karya yang Moon kendalikan dalam facebook.


Moon dah pening kepala sekarang ni. Nak masuk facebook? Alalala... blog yang ada pun sekali-sekala je update. Myspace Moon pun kadang-kadang sempat bersawang. Nak tambah dengan facebook pulak? Adoyai...

Namun, Moon gagahkan hati jugak. Moon sign up facebook dengan penuh keikhlasan. Moon personalize ia dengan jiwa yang suci lagi murni. Perghh... Macam nak pergi haji pulak. Wakakaka...


So...


Sekarang ni Moon dah ada facebook! Sesiapa yang sudi add Moon as friend, nyiru Moon tadahkan. Hik3... (",)

-end-

2 comments:

-Ain-Dak In- said...

wooo....dah ada fb...hihihihihi....

btol la kak moon..
rasenye tema raya tahun ni minum air gas..
adeiiii....
pedih jek perut....

...:muRn! aQ!La a.k.a mOOn:... said...

ain...
seb baek gak la dpt minum air gas.
buatnya dibagi tong gas, lg haru.
wakakakaka...