About Me

Friday, November 13, 2009

tErbaNgkaN aKu... LebiH tiNgGi!

Kejap, kejap, kejap...
Moon nak sapu sawang-sawang dulu.
Lama sangat tak update, dah macam 'blog tinggal' pulak dah ni. Hik3... =p


Okey!

Err... apa yang Moon nak tulis ek? Hmm... (sambil terkebil-kebil pandang skrin komputer) Banyak benda yang terjadi sejak akhir-akhir ni. Tapi nak tulis apa ya? (terkebil-kebil lagi)

Bosannya duduk terkebil-kebil macam ni. Rasa macam malas nak buat apa-apa kat blog ni. Tapi kesian pulak tengok blog ni terdampar kesepian dan diabaikan. Ahak! Sekarang Moon lebih kerap masuk facebook daripada blog. Kerap pun taklah kerap sangat. Sebab 2-3 minggu lepas Moon struggle tahap dewa nak siapkan novel terbaru Ramlee Awang Murshid.

Bayangkan...


Kerja yang biasanya ambil masa lebih kurang 2 bulan siap, Moon terpaksa siapkan dalam 2 minggu saja. Perghhh... sampai lebam-lebam mata nak buat editing dan proofing. Moon sangat-sangat jarang stay back kat opis. Tapi kali ni, opis dah jadi rumah nombor 1. Sampaikan hari Sabtu Ahad pun bertenggek kat opis jugak. Amat-amat meletihkan! Alhamdulillah... Moon dapat siapkan mengikut deadline yang ditetapkan.

Owhhh...


Baru Moon ingat. Ya, ya! Memang ada benda yang Moon nak tulis. Dari 2 bulan lepas lagi Moon nak masukkan dalam blog, tapi asyik lupa dan tak ingat je. (eh! bukan sama ke lupa dengan tak ingat tu? wakakakaka...)

Moon nak cerita pasal cover buku Ucapkan Kau Rindu. Memang banyak feedback Moon terima yang mengatakan idea Adham melamar Lailana dengan kapal terbang kertas memang kreatif. Hmm... terima kasih (tersipu-sipu malu sampai merah muka ni). Dan kapal terbang kertas tu pula dijadikan cover novel.

Sebenarnya, kapal terbang kertas tu bukan main ciplak dari mana-mana gambar kat internet tau. Kapal terbang kertas tu Dilla (editor) yang buat. Siap shooting lagi! Biasanya, model-model je yang shooting. Tapi kali ni, kapal terbang kertas tau. Ahahaha... Punyalah tekun diorang buat cover tu.


Moon sempat merakamkan bukti-bukti kejadian tu. (siap ada alibi. ngeeehehe...) Kita tengok jelah gambar-gambar kat bawah ni. Behind the scene...















dari kiri: dilla (editor), hana (layout designer) & lya (cover designer)
photographer: yusmaizi (dilla kata dia ensem. hik3...)
mereka sangat3 bekerja keras dan gigih. thx u alls. muuuahhh!


~end~

2 comments:

[Fadilah Diyana] said...

wow meriah nyer...xsangka plak u all bertungkus lumus giller2 tuk siapkan cover tu...sgt kreatif...tahniah2...

...:muRn! aQ!La a.k.a mOOn:... said...

hai fadilah...
thx...
bkn cover novel akk jek.
novel penulis lain pon camtu gak.
=D