About Me

Friday, September 17, 2010

...cinta AKU seadanya...


Salam Syawal.....
Hari raya kali ni Moon dapat hadiah.
Lebih bermakna daripada duit raya.
Tapi tak sangka Moon masih dapat lagi duit raya tahun ni.
Maknanya Moon masih remaja lagi la kan? 
Ahahaahaa......

Moon tak nak bagitahu berapa ratus duit raya yang Moon dapat. 
(Ceh! Tak nak bagitahu konon. Tapi siap sebut nilai pulak. Huhuu...)
Moon nak warwarkan hadiah yang diterima.
Tadaaa.....

SINOPSIS:
Andai manusia bisa memilih, tidak mungkin ada yang mahu dilahirkan serba kekurangan, apatah lagi penuh kecelaan. Akan tetapi, mana mungkin itu terjadi. Kuasa ALLAH membataskan segalanya. Kerana itu, Syifa menerima segala ketentuan ILAHI dengan penuh redha. Dipujuknya hati setiap kali dicaci hanya kerana mempunyai tanda lahir di pipi. 

Apa pun bagi Nafisah, Syifa adalah anugerah istimewa dari TUHAN dengan kelebihan tersendiri hingga dia berhajat menyunting Syifa untuk dijadikan isteri buat anaknya, Muszahri. Dan Syifa, nyata terkejut dengan keputusan Muszahri yang sudi menerimanya.

Duka dan malang datang bertimpa. Entah apa silapnya, Muszahri langsung tidak menyentuhnya selepas mereka diijabkabulkan. Luna, gadis yang memuja Muszahri pula tidak jemu-jemu cuba meruntuhkan istana cintanya. Malah kakak kandungnya sendiri, Zahra sering mencurah bicara berbisa mencacinya. 

Syifa kelelahan. Kalau bahagia bukan tercipta untuknya, apalah daya. Mungkin itu sudah takdirnya... dipandang tanpa hati, mencintai tanpa dicintai.

 ..............

Terima kasih pada sesiapa yang dah dapatkan novel ni.
Terima kasih juga pada yang dah komen kat Facebook.
Dan terima kasih kerana CINTA AKU SEADANYA.

~end~

7 comments:

adhan said...

salam...

sudi2kan jenguk blog di http://dunia-novel.blogspot.com/ ada komen CAS

Anonymous said...

salam sys,
cerite yg sys buat nie best gile .
sy dh abz bace buku yg sys tulis ni :)

...:muRn! aQ!La a.k.a mOOn:... said...

sudah menjenguk dunia novel. thx....
anonymous : maceh2... (^_^)

amy syifa said...

hye...
belom beli lagi novel ni..tgh kumpul duit..hehe
excited sbb name heroin same dgn name saye...
nape ek pilih name syifa?

...:muRn! aQ!La a.k.a mOOn:... said...

hye!
kalo name same mesti senang nak jiwai watak tu. hehee.....
nama syifa ni lambang kelembutan. rase kene ngn watak yg naif, ikhlas & redha apa yg terjadi pd dirinya.
awk mesti lemah lembut. kan2....?
ngee....
(^_^)v

sheikhul umar bashir bin aziz said...

hai moon say ni ada membaca sikit novel berkenaan dngn syifa ni karakter dia bgus.permpuan yng amat merendah diri god moon i now u never give up to write a best's novel's

...:muRn! aQ!La:... said...

thx saudara umar....