About Me

Sunday, December 12, 2010

...datang & temui aku...

Susah betul nak jiwai scene yang sedih-sedih kalau hati tengah gembira.
Selagi menulis tak menangis, selagi tulah tak puas hati.
Terpaksa cari lagu yang jiwang-jiwang nak bagi mood syahdu datang.
Ada satu lagu ni memang tangkap meleleh.
Bila pasang lagu ni, lepas tu menulis, air mata tak semena-mena berderai.
Lepas tu terus menangis tak berhenti.
Sebab lagu ni ada kena-mengena dengan diri sendiri pulak. 
Padan muka.
Ahahahaaa......

Thanks pada Mala yang introduce lagu ni kat Moon.
Sangat berkesan untuk cari idea yang sedih-sedih.
Sayang kamu banyak. (^_^)v
♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♫♪

SAAT AKU MENCINTAIMU - DADALI BAND
Mengapa kau pergi, mengapa kau pergi,
Di saat aku mulai mencintaimu,
Berharap engkau jadi kekasih hatiku,
Malah kau pergi jauh dari hidupku.

Menyendiri lagi, menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menghiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan dirimu datang dan temui aku,

Kan ku katakan padamu aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan dirimu datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu aku sangat mencinta.

Menyendiri lagi, menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menghiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku.

Aku inginkan dirimu datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan dirimu datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu aku sangat mencinta.

Semoga engkau kan mengerti tentang perasaan ini,
Maaf ku telah terbuai akan indahnya cinta,
Maaf sungguhku tak bisa untuk kembali padamu,
Maaf ku telah terbuai akan indahnya cinta.

Aku inginkan dirimu datang dan temui aku,

Kan ku katakan padamu aku sangat mencinta,

Aku inginkan dirimu datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu aku sangat mencinta.

-*-*-*-*-*-*-

Bahasa hati memang susah nak difahami.
Apatah lagi mengalami situasi di mana sebuah perasaan cinta mula berputik.
Tapi tak terluahkan. 
Bila kita dah mula cintakan seseorang, ingat senang ke nak ubah jadi tak cinta pulak?

~end~

2 comments:

Sakura Chenta AheytarO said...

eh ada nama saya disitu..
tenkiu kakak ....

anyway , mala ske sangat lagu nie...
n now lagu ni peneman tido mala....

hek hek hek hek ....
:)

...:muRn! aQ!La:... said...

hik3......
musti mala suke ade nama mala. kan? kan...?
kite pon suke lagu ni.
tp x bley dgr selalu.
kang rase nak nanges jek kang.
ahahahaaa.......