About Me

Tuesday, December 7, 2010

...ingin HIJRAH...

Susah nak ubah perangai buruk. 
Kan? (-_-)
Moon tak tau macam mana nak kikis sifat negatif dalam diri.
Ada 1 sifat yang Moon rasa takkan berubah sampai bila-bila.
Moon jenis yang CEPAT SERIK.
Huhuuu.....

Sungguh. Tak tipu.
Sekali Moon 'terkena'.... dia punya rasa serik tu memang 'makan dalam'.
Entahlah ek.
Tak tau kenapa.
Dah cuba dah tak nak feeling sangat. Tapi tak boleh jugak.....
Susah nak tepis. Payah nak tangkis.
Tapi Moon taklah sampai nak berdendam dan bermusuh.
Moon akan buat macam tak ada apa-apa.
Cuma ambil masa yang lama nak 'pulih' dan kembali seperti biasa.

Pada sesiapa yang sakitkan hati Moon.....
yang khianat.....
yang cari gaduh.....
yang cari pasal.....
yang tikam belakang.....
yang 'plastik'.....
dan yang sewaktu dengannya.
Moon akan jarakkan diri dan tak akrab macam dulu.
Bukan niat nak membenci. Tak.....
Cuma Moon rasa serik. Takut hal yang sama berulang lagi dan lagi.
Hati rasa sangat terhiris wooo..... =P

Rasa-rasa, perlu ke Moon 'berhijrah' dari sikap ni?
Emmm..... mungkin kot.
Tengoklah nanti. 
Bergantung pada situasi dan mood.
Juga bagaimana cara hati Moon 'diambil' semula.
Heheee.....

Walaupun tak tahu entah bila Moon akan 'berhijrah' dari sifat ni.....
Moon tetap nak ucapkan salam maal hijrah 1432.






















~end~

2 comments:

Sakura Chenta AheytarO said...

cik mala da start da nak berhijrah ni kak moon....

cik mala pun der tabiat buruk yang sama ngan kak moon ....
:)

...:muRn! aQ!La:... said...

owhhhh.......
same dgn la kite. hehee.....
jom2.... kite hijrah tugeder geder.
lalalaalaaaa.....