About Me

Friday, July 1, 2011

...tak bisa...

TUNJUKKAN AKU - BONECA
Muzik dari jiwa
Lagu dari hati
Cerita sepurnama
Canda dan menangis

Belum ku selami

Caturan terjadi
Lelah dipukul badai
Apa mungkin terlerai?

Oh...


Soalan tersendu

Balas hampa bisu
Tuhan, tunjuk sesuatu
Apa dia yang satu itu...
Tunjukkan aku...

Tunjukkan aku...

Apa bisa ku cinta kamu seperti mana
Aku dicinta kamu
Aku dijaga kamu
Atau kamu terlalu
indah buat diriku
Bidadari diriku
Aku pun tak menahu
 
Soalan tersendu
Balas hampa bisu
Tuhan, tunjuk sesuatu
Apa dia yang satu itu...
Tunjukkan aku...

Tunjukkan aku...

Apa bisa ku cinta kamu seperti mana
Aku dicinta kamu
Aku dijaga kamu
Atau kamu terlalu
indah buat diriku
Bidadari diriku
Aku pun tak menahu


Aku pun tak menahu... 3x

Apa bisa ku cinta... 3x
Tuhan tunjukkan aku... 3x

-*-*-*-*-*-*-


Cuba bayangkan......
Moon capai sebuah gitar tong kaler coklat tua.
Dan duduk di atas kerusi berkaki tinggi.
Lampu sorot menata cahayanya hanya pada Moon.
Suasana sekelilingnya kelihatan suram.
Tali gitar tu Moon petik dan alunkan melodi indah.
Pastu bergemalah suara Moon mendendangkan lagu ni.
Pergghhh......

Ahahhahaa......
Banyak beranganlah Moon ni.
Nak pegang gitar pun kekok cam pegang handle basikal.
Ada hati nak nyanyi macam Yuna.
Blah la woi. =P

Berbalik pada fokus.
Best kan kalau ada orang sayang kita lebih dari kita sayang dia?
Kita dapat lebih banyak kasih sayang. 
Heheee......
Tapi tak best jugak.
Lebih banyak memberi lebih baik daripada menerima sebenarnya.
Bukankah cinta seharusnya saling melengkapi?

~end~

3 comments:

nina suhaina said...

semoga kita dikurniakan jodoh yang baik dan menyayangi kita lebih dari kita menyayangi dia kan kak moon? teehee..

Anonymous said...

Wahh..bile dah mmg penulis yang baik. Coretan pendek macam ni pon boleh menyentuh jiwa. hayyy. banyak lagi kena belajar dari cik.moon. Ooh..cikgu moon.. ;) -FS

...:muRn! aQ!La:... said...

nina suhaina : mudah2an doa awk makbul. aminnn...... (^_^)v

firdaus sani : kene bertapa dlm gua musang siguntang br bley menurun ilmu menulis kot. heheheee......