About Me

Wednesday, July 11, 2012

...demi KAMU...

Moon dapat lagu baru yang best giler.
Boleh feeling-feeling sambil cari idea nak menulis novel. 
(^_^)v

Dengar intro pun Moon tahu ramai yang dah berlinangan air mata.
So kalau nak dengar lagu ni kena la menyorok belakang pintu kot.
Hahahaa.....

CINTA SETENGAH MATI - INDAH DEWI PERTIWI
Setiap hari ku bayangkan
Setengah mati ku korbankan
Apa pun akan ku lakukan
Demi kamu
Demi kamu

Setiap hari ku harapkan
Setengah mati ku korbankan
Apa pun akan ku berikan
Demi kamu
Demi kamu

Sya la la la lai
Sya la la la lai
Seribu kali ku mati ku rela untuk dirimu
 
Sya la la la lai
Sya la la la lai
Sekali pun ku takutkan kehilanganmu

Setiap hari ku bayangkan
Setengah mati ku korbankan
Apa pun akan ku lakukan
Demi kamu demi kamu

Sya la la la lai
Sya la la la lai
Seribu kali ku mati ku rela untuk dirimu
 
Sya la la la lai
Sya la la la lai
Sekali pun ku takutkan kehilanganmu

Setiap hari ku bayangkan
Setengah mati ku korbankan
Apa pun akan ku lakukan
Demi kamu
Demi kamu

-*-*-*-*-*-*-

Lirik lagu ni senang sangat nak faham.
Kisah seorang perempuan yang sanggup buat apa saja untuk orang yang dia sayang.
Orang perempuan kalau bab berkorban memang tak ada siapa boleh lawan.

Tapi bagi Moon kalau nak berkorban, biarlah berpada-pada.
Makin banyak kita berkorban bermakna makin banyak kita berharap.
Dan kalau apa yang kita harapkan tak jadi kenyataan, pasti kecewanya pun banyak jugak.

Pada mereka yang banyak berkorban dan terlalu berharap, bersedialah untuk kecewa.

~end~

7 comments:

Dekna Lee said...

betullah, kak! lebih bnyk berkorban, lebih bnyk mengharap!! :D

...:muRn! aQ!La:... said...

dekna lee: yup darling. lg sedih kalo ape yg kite korbankan langsung x dihargai. :(

SumBody Me.. said...

berblogwalking..x sangka leh jumpa blog penulis novel 'ingat janji kita' ni..hehe :)

...:muRn! aQ!La:... said...

sumbody me => owhh..... ni kire tersesat la ek? hahaa.... ok awk. slmt walking2. :)

SumBody Me.. said...

hehe..xda la tersesat..mmg tgh jln2 cari blog best utk dibaca pon..hehehe.. :)

Jeri Jams said...

Siiip

pengunjung said...

I like it