About Me

Tuesday, May 19, 2009

...iA LebiH bErmaKna...

Dapat hadiah tu perkara biasa. Hadiah hari jadi, perkahwinan, pertunangan, menang lumba lari, dapat nombor satu, dua, tiga atau janji ada nombor dalam kelas dan macam-macam lagi. Tapi pernah tak kita dapat hadiah tanpa alasan. Tak buat apa-apa pun dapat hadiah! Best betul macam tu kan? Wakahahaha...

Moon dapat 3 award (hadiah la tu dalam bahasa sempoi kita). Pergh... terharu betul rasanya. Macam tak percaya pun ada. Sampai picit-picit pipi supaya Moon sedar bahawa itu semua bukan mimpi, tapi realiti. Wakahaha... Moon sedikit poyo bab-bab ni. Yalah... Tiba-tiba je orang bagi Moon hadiah. Berlakulah ke'excited'an dalam diri Moon. Hah, sampai bahasa pun main tibai je. Tak pasal-pasal Moon jadi penjenayah bahasa.

Tanpa buang masa, Moon persembahkan award pertama Moon. Pemberi award ni ialah Ain.

Award yang kedua pula yang kat bawah ni. Comel sangat... pun diberi oleh Ain. Dia memang murah hati bagi award kat orang. Moon terima award ni bagi kategori si manis hijau-kehijauan. Wakahahaha...

Award yang terbaru Moon terima daripada Kak Meen Zulaikha. Nampak tak Moon lompat sampai atas pokok? Sebab award tu warna hijau. Indahnya hidup ni kalau semua benda warna hijau. Hehehe...

Sesiapa yang baca blog ni, diwajibkan ambil award-award yang kat atas ni ek. Diulang sekali lagi, DIWAJIBKAN. Kalau kat sekolah, dah sah-sah kena denda bila mengabaikan apa yang DIWAJIBKAN. Kena berdiri atas kerusilah, cabut rumput panjang kat padanglah, kena kira cermin tingkap kelaslah, kutip sampahlah, buat surat ikrarlah... macam-macam! Iskhh... Moon asyik ingat hal-hal sekolah aje. Kenapa entah...

3 comments:

zakiah said...

Tahniah Cik Moon
mudah-mudahan lepas ni semakin kreatif dan inovatif dalam berblog ni
:)

...:muRn! aQ!La a.k.a mOOn:... said...

hai k.zakiah...
TQ2..
moon pun hrp akk sntiasa enjoy dgn ape yg akk tulis dlm blog akk.
itu yg paling penting.

-Ain-Dak In- said...

salam k moon...
waduhhh....
makin berseri umah k moon dgn kehadiran award tu...
adehhh...
lebih lagi yg ada kaitan..
hahahaha..
adehhh..
sakit jiwa tol la....